Ioana-Alexandra Tache - Plantam fapte bune in Romania

Plantează fapte bune alături de mine

1,285 RON Donatii stranse
100% Complete
1,000 RON Target
12 Donatii

 

Mi-aș dori ca ziua mea să fie în fiecare zi, așa cum mi-aș dori ca și Crăciunul să fie în fiecare zi, așa cum mi-aș dori ca România să rămână veșnic verde. Avem ocazia să le rezolvăm pe toate trei deodată!

Pe 29 ianuarie este ziua mea, iar anul acesta am decis să dau înapoi nu numai comunității, ci și naturii. Natura este sursa vieții, până la urmă, și cu toții avem nevoie de ea. Cu cât suntem mai atenți cu mediul, cu atât ne dezvoltăm mai bine și frumos.

Știați că în România dispar 27.000.000 m3 de lemn din păduri în fiecare an? Cel puțin așa spun statisticile. Probabil ați auzit tot felul de statistici îngrijorătoare în ultima perioadă. Mai știați că există diverse inițiative de împădurire care fac o treabă excelentă, tot în fiecare an, de mai multe ori pe an?

De exemplu, Plantăm Fapte Bune în România (PFBRo), iniţiativă naţională de împădurire bazată pe voluntariat, există de 8 ani și până în prezent, 32.300 voluntari au plantat și îngrijit 660.000 copăcei pe un total de peste 206 hectare de terenuri publice neproductive în 21 de judeţe. Fain, nu?

Dacă și tu crezi în misiunea lor, hai să plantăm fapte bune de ziua mea.
Primul pas, și cel mai simplu, este de a dona prin această platformă.

Cum va fi folosită donația ta:

În medie, echipele de împădurire pot avea între 20 și 100 de voluntari. Un voluntar poate planta între 20-25 puieți. În funcție de numărul voluntarilor dintr-o echipă, costurile ce trebuie acoperite de PFBRo ajung la: 11-16,5 lei/puiet sau 280-400 lei/voluntar.

Aceste cheltuieli includ: Teren pregătit tehnic; Parcelă dedicată, curățată și pregătită pentru plantare; Puieți forestieri; Unelte de lucru; Instructaj tehnic de plantare și SSM; Personal medical și trusă de prim ajutor; Masă de prânz; Toalete ecologice; Promovare.

Doar 10 lei (și puuuțin) pentru un copac?!? Who's in? :D

Al doilea pas: urmărește activitatea comunității #Clean2Go (Instagram sau Facebook) și află când vom participa împreună cu Plantăm Fapte Bune în România la acțiuni de împădurire. Iată cum arată programul unei zile de împădurire.

Al treilea pas: fii mai bun cu mediul! Ca puncte de pornire: consumă mai puțin plastic, sortează deșeurile, alege plante și copaci în ghiveci.

Îți mulțumesc tare, tare și hai să facem treabă bună pentru că se poate, dar mai ales pentru că este nevoie!

❤, Ioana

Nu uita - și tu îți poți dărui ziua de naștere pe galantom.ro/daruiesteziuata.


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Plantam fapte bune in Romania

Suntem initiativa nationala de impadurire pe baza de voluntariat. In cei 10 ani de activitate, am devenit un fenomen national si, dincolo de cifre (peste 1.250.000 de puieti plantati, zeci de mii devoluntari mobilizati, sute de hectare de padure infiintate), ne mandrim cu valul imens de constientizare pe care l-am declansat in interiorul societatii civile si in randul multor companii.

Anul acesta, pandemia de COVID-19 a dus la distantare sociala. In acest context, am fost nevoiti sa impadurim fara voluntari. Am plantat peste 260.000 de puieti pe o suprafata de 59 de hectare, cu ajutorul firmelor specializate. Regretam ca nu i-am avut alaturi de noi pe voluntari si ca nu avem acele fotografii cu plantatorul extenuat dar fericit la culme. Ne-a lipsit, de asemenea, componenta educationala a actiunilor noastre.

Dar sezoane de plantare mai sunt, iar noi nu ne oprim aici. Speram sa ne revedem in efectiv complet sa impadurim din nou impreuna, in toamna acestui an. 

Pana atunci, fii la curent cu noutatile  www.plantamfaptebune.ro sau pe Facebook.

Plantam fapte bune in Romania ~ 2019

Suntem Plantam fapte bune in Romania, initiativa nationala de impadurire pe baza de voluntariat.

De 10 ani plantam paduri si crestem impreuna cu ele. Numaram peste 1.000.000 de puieti plantati cu ajutorul comunitatii pe care am creat-o si pe care o dezvoltam continuu.

Dăruiește ziua ta ~ 2019

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți

12 Donatii

Anonymous

50 RON
Ești minunata prin ceea ce faci !
09 Feb 2019

Zhe Bo + Zhe Q

125 RON
Uhh sper sa dispară tot plasticul, lumea sa recicleze și tu sa fii sănătoasă !
09 Feb 2019
150 RON
Happy Birthday to the one person who taught me what kindness, understanding and love is! Thank you for making me a plant lady!
29 Jan 2019

Anonymous

70 RON
29 Jan 2019

Parintii

200 RON
28 Jan 2019

Colegii tai

350 RON
Draga noastra Ioana, ne inspiri in fiecare zi cu energia si pasiunea ta pentru verde si frumos
26 Jan 2019
La multi ani!!! Felicitari pentru toate lucrurile frumoase pe care le faci!!
11 Jan 2019
08 Jan 2019

Zeditss

50 RON
La mulți copăcei!!!
07 Jan 2019

Anonymous

20 RON
La multi ani om frumos
07 Jan 2019

Anonymous

100 RON
Super idee, super omulet
07 Jan 2019

Anonymous

100 RON
Faina initiativa! <3
07 Jan 2019